Project Description

ΗΛΙΑΚΑ

Είμαστε μία επιτυχημένη και αναπτυσσόμενη εταιρία στο χώρο της τοποθέτησης ηλιακών με μεγάλη εξειδίκευση. Στην πορεία μας έχουμε εγκαταστήσει πάνω από 1500 ηλιακά όλων των περιπτώσεων και μπορούμε να ανταποκριθούμε σε όλες τις ανάγκες των πελατών μας. Δείχνουμε συνέπεια στις σχέσεις μας με τους πελάτες.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Διαδικασία εγκατάστασης ηλιακού

 • Συνδέουμε πρώτα το στέλεχος της βάσης.
 • Σφίγγουμε όλες τις συνδέσεις και ελέγχουμε τη σταθερότητα του πλαισίου και τον τετραγωνισμό του.
 • Στρέφουμε τη βάση, προσανατολίζοντας την προς το Νότο. Μία απόκλιση της τάξεως των 5 μοιρών ΝΑ ή ΝΔ δεν επηρεάζει την απόδοση του ηλιακού.
 • Τοποθετούμε προσεκτικά τον συλλέκτη ή τους συλλέκτες πάνω στη βάση στήριξης.
 • Συνδέουμε τους συλλέκτες μεταξύ τους, χρησιμοποιώντας τα εξαρτήματα μηχανικής σύσφιξης.
 • Δεν ξεχνούμε να τοποθετήσουμε στα χάλκινα ακροσωλήνια τα ειδικά στέρν.

Προσοχή!

Σε καμία περίπτωση δεν προσπαθούμε να στρέψουμε το ρακόρ όταν το έχουμε ήδη σφίξει πάνω στο ακροσωλήνιο Φ22 του συλλέκτη.

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Καθημερινές 9:00 – 5:00

  210 50 69 865

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

1. Τοποθετούμε το θερμοδοχείο ανάποδα έτσι ώστε τα σωληνάκια να είναι επάνω και η πλευρά της αντίστασης (καπάκι) προς την Ανατολή.
2. Βιδώνουμε στην αναμονή του κρύου νερού πρώτα τη βαλβίδα ασφαλείας του ηλιακού θερμοσίφωνα και μετά τον διακόπτη νερού.
3. Αφαιρούμε τα υλικά συσκευασίας και τοποθετούμε το θερμοδοχείο με προσοχή επάνω στο πλαίσιο.
4. Τοποθετούμε τις 4 βίδες και το βιδώνουμε χαλαρά. Κεντράρουμε το μικρό βραχυκύκλωμα με το θερμοδοχείο.
5. Βιδώνουμε το μικρό βραχυκύκλωμα στο θερμοδοχείο. Σφίγγουμε πλήρως τις βίδες του στη βάση. Βιδώνουμε και το μεγάλο βραχυκύκλωμα στην κάτω αναμονή, χρησιμοποιώντας 2 γαλλικά ή γερμανικά κλειδιά.
6. Στα περισσότερα ηλιακά συστήματα οι συνδέσεις (βραχυκυκλώματα) του θερμοδοχείου με τον ή τους συλλέκτες γίνεται με σωλήνα δικτυωμένου πολυαιθυλενίου, που υπάρχει στην συσκευασία, εφ’ όσον κοπεί στο κατάλληλο μήκος.
7. Σφίγγουμε όλα τα ρακόρ (συλλεκτών και θερμοδοχείου)
8. Αλφαδιάζουμε κατά σειρά:
– το θερμοδοχείο στο επάνω μέρος (και δεξιά και αριστερά)
– το κάτω μέρος του οριζόντιου τμήματος
9. Ανοίγουμε τρύπες στη πλάκα σε όλα τα σημεία στήριξης, με δράπανο (τρυπάνι Φ10mm). Βρέχουμε με νερό τις τρύπες. Βιδώνουμε πρόχειρα το στριφώνι στο ούπατ, το βουτάμε μέσα στο στεγανωτικό υγρό και βιδώνουμε τα στριφώνια. Συνδέουμε τη γραμμή κρύου νερού από το θερμοδοχείο έως το σημείο του τερματισμού του δικτύου του πελάτη, χρησιμοποιώντας πλαστικό σωλήνα ύδρευσης διαμέτρου Φ16mm με μόνωση Πρίν συνδέσουμε το άκρο του κρύου νερού στο θερμοδοχείο, ανοίγουμε το διακόπτη και αφήνουμε να τρέξει αρκετό νερό έτσι ώστε να ξεπλυθεί ο σωλήνας. Στο άλλο άκρο που συνδέεται ο σωλήνας με το δίκτυο του πελάτη, τοποθετούμε σφαιρικό διακόπτη. Στη περίπτωση που απαιτηθεί βαλβίδα αντεπιστροφής, θα μπαίνει στο σημείο μεταξύ πλαστικού σωλήνα και  σφαιρικού διακόπτη. Συνδέουμε την προέκταση της γραμμής ζεστού νερού στο θερμοδοχείο. Ανοίγουμε τη παροχή κρύου νερού για εξαέρωση έως ότου τρέξει αρκετό νερό ώστε να ξεπλυθεί η προέκταση. Συνδέουμε με το δίκτυο και ελέγχουμε όλες τις συνδέσεις για τυχόν διαρροές. Αναμιγνύουμε καλά το ηλιοθερμικό υγρό σε ένα καθαρό δοχείο με περίπου 6 λίτρα νερό. Βάζουμε το χωνί στο επάνω σημείο του θερμοδοχείου αδειάζουμε το διάλυμα και στη συνέχεια συμπληρώνουμε όσο νερό απαιτηθεί μέχρι να ξεχειλίσει. Βιδώνουμε με γαλλικό κλειδί τη βαλβίδα ασφαλείας του και την τάπα του  κλειστού κυκλώματος.

ΣΥΝΔΕΣΗ ΘΕΡΜΟΔΟΧΕΙΟΥ ΤΡΙΠΛΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ:

Στην επάνω αναμονή της σερπαντίνας, συνδέουμε το ορειχάλκινο ταύ στο πάνω σημείο του οποίου συνδέουμε ένα αυτόματο εξαεριστικό. Στη συνέχεια συνδέσουμε την είσοδο με τη στήλη της κεντρικής θέρμανσης.
Στην κάτω αναμονή συνδέουμε με τη στήλη επιστροφής της κεντρικής θέρμανσης. Στην μεσαία αναμονή μπορεί να συνδεθεί γραμμή επιστροφών ή αισθητήριο θέρμανσης αλλιώς πρέπει να ταπωθεί με την ορειχάλκινη τάπα.

Το ηλιοθερμικό υγρό χρησιμοποιείται στα ηλιακά συστήματα σαν αντιπαγωτικό μέσο μεταφοράς θερμότητας. Είναι υδατικό διάλυμμα προπυλενογλυκόλης με συγκέντρωση 50%.
Η προπυλενογλυκόλη παρέχει προστασία ανάλογα με την αραίωση ως εξής:
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ C: -5 -10 -20 -25 -30
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ %: 17 25 39 45 49
Για την αραίωση του χρησιμοποιείτε καθαρό νερό στις σωστές αναλογίες ώστε να πετύχετε την επιθυμητή προστασία. Αναδεύστε πολύ καλά πριν τροφοδοτήσετε το σύστημα.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ ΔΟΧΕΙΟΥ

1. Κλείνουμε τον διακόπτη της παροχής κρύου νερού.
2. Ξεβιδώνουμε την βαλβίδα ασφάλειας κλειστού κυκλώματος.
3. Ξεβιδώνουμε το ρακόρ στην έξοδο του ζεστού νερού.
4. Ενεργοποιούμε χρησιμοποιώντας εργαλείο τον ειδικό μοχλό δοκιμής – εκκένωσης της
βαλβίδας ασφαλείας θερμοσιφώνου και αδείαζουμε το περιεχόμενο στην αποχέτευση του κτιρίου.

1. Παρακολουθείστε την λειτουργία του ηλιακού σας τις πρώτες μέρες μετά την εγκατάσταση του.
Ιδιαίτερα προσέξτε μήπως εμφανισθεί τυχόν διαρροή σε κάποιο από τα σημεία σύνδεσης.
2. Τους θερινούς μήνες και εφόσον δεν καταναλώνεται όλο το ζεστό νερό ή παρατηρείται υπερβολικά υψηλή θερμοκρασία πρέπει να καλύπτεται μέρος ή το σύνολο της συλλεκτικής επιφάνειας αρχίζοντας από το κάτω μέρος των συλλεκτών.
3. Σε περίπτωση απουσίας για αρκετές ημέρες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ΚΑΛΥΨΤΕ ΚΑΛΑ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ. Έτσι θα αποφύγετε την ανάγκη να συμπληρωθούν υγρά στο κλειστό κύκλωμα μετά το τέλος της θερινής περιόδου αλλά και αυξάνετε τον χρόνο ζωής του ηλιακού σας
αφού περιορίζετε την χωρίς λόγο καταπόνηση u964 του σε υψηλές θερμοκρασίες.
4. Στις αρχές της θερινής περιόδου, κάθε χρόνο, συνιστάται να ανανεώνεται η βαφή όλων των
μονώσεων, με λευκό στεγανωτικό χρώμα, για την καλύτερη προστασία τους.
5. Στην αρχή της φθινοπωρινής περιόδου πιθανόν τα κρύσταλλα των συλλεκτών να είναι
καλυμμένα από σκόνη. Καθαρίστε τα νωρίς το πρωί πριν ακόμη ζεσταθούν από τον ήλιο. Χρησιμοποιήστε χλιαρό νερό με υγρό απορρρυπαντικό πιάτων.
6. Το ανόδιο προστασίας είναι ενσωματωμένο με την ηλεκτρική αντίσταση. Μετά από ΤΕΣΣΕΡΑ (4) ΧΡΟΝΙΑ για το ΙΝΟΧ και ΔΥΟ (2) ΧΡΟΝΙΑ για το GLASSπερίπου, εφόσον δεν έχει αντικατασταθεί στο μεταξύ συνιστάται να γίνει αντικατάσταση της αντίστασης και του ανοδίου. Αν κατά την εγκατάσταση τοποθετήθηκε εξωτερικό ανόδιο μαγνησίου πρέπει να ελέγχεται ανά εξάμηνο και να αντικαθίσταται όταν διαπιστωθεί ότι αναλώθηκε.
7. Τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο ενεργοποιείται την βαλβίδα ασφαλείας του θερμοσιφώνου πιέζοντας με ένα εργαλείο τον ειδικό μοχλό.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΛΟΙΠΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Επιλέξτε μια από τις υπηρεσίες μας για να δείτε περισσότερα

Φυσικό Αέριο

Μελέτη και εγκατάσταση φυσικού αερίου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Θέρμανση

Μελέτη και εγκατάσταση θέρμανσης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αποχέτευση

Κατασκευή δικτύων αποχέτευσης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ύδρευση

Μελέτη και σχεδιασμός εγκατάστασης Ύδρευσης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πυρόσβεση

Εγκατάσταση Ενεργητικής ή Παθητικής πυρόσβεσης και πυροπροστασίας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ

Ζητήστε από τον εγκαταστάτη σας να σας προτείνει ένα συμβόλαιο τακτικής συντήρησης. Έτσι απαλλάσσεστε από την υποχρέωση να θυμάστε κάθε πότε πρέπει να κάνετε συντήρηση των συσκευών σας και από το άγχος της ασφάλειας σας.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Έχετε ανάγκη από εγκατάσταση φυσικού αερίου, υδραυλικές εργασίες ή θέρμανσης; Συμπληρώστε την φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

   ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ

   210 50 69 865

   ΓΡΑΜΜΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

   697 242 5984

   ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

   Δευτέρα-Παρασκευή: 9:00πμ–5:00μμ

   ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ

   210 50 69 865

   ΓΡΑΜΜΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

   697 242 5984

   ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ


   Δευτέρα-Παρασκευή:
   9:00πμ–5:00μμ